Kdo smo

Domov > Kdo smo > Jan Grudina

Jan Grudina

dipl. fizioterapevt

Zamejski Slovenec, rojen v Trstu, odraščal v Gorici. Leta 2011 diplomiral na Zdravstveni fakulteti Univerze v Ljubljani.
Že v času študija, je začel delati kot fizioterapevt v športu, kjer je še vedno zelo aktiven. Sodeloval je s številnimi reprezentancami, klubi in posameznimi športniki v različnih športnih panogah. Bil je fizioterapevt moške smučarske reprezentance (hitre in tehnične discipline), moške kadetske rokometne reprezentance in kluba Šmartno, različnih mladinskih nogometnih reprezentanc, odbojkarskega kluba Olympia. Občasno sodeluje z Olimpijskim komitejem Slovenije. Pripravništvo je opravljal v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana in se nato zaposlil za nedoločen čas na Onkološkem inštitutu v Ljubljani.
Vendar so ga profesionalne in življenjske ambicije pripeljale do tega, da je leta 2015 ustvaril svojo zasebno fizioterapevtsko ordinacijo FIZJAN v Novi Gorici, kjer dela povsem samostojno. Že od študija naprej se nenehno udeležuje dodatnih strokovnih izobraževanj in izpopolnjevanj. Med drugim je opravil tečaj Ortopedske medicine in manualne terapije Cyriax (OMMT) ter se specializiral predvsem na področju manualne terapije in manipulacije fascij. Opravil je tečaj manipulacije fascij po metodi Stecco ter tečaj Scarwork za fascialno obdelavo brazgotin.