Kdo smo

Domov > Kdo smo > Nataša Koglot Jelerčič

Nataša Koglot Jelerčič

dr.med, spec. fizikalne in rehabilitacijske medicine

Diplomirala je leta 2002 na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Bila je zaposlena najprej kot splošna zdravnica, nato pa kot specialistka fizikalne in rehabilitacijske medicine v ZD Nova Gorica.

Leta 2007 se je začela ukvarjati s patologijo gibal in v svoje delo vključila tudi ultrazvočno diagnostiko mišično- skeletnega sistema, kar vsakodnevno uporablja v svoji praksi. Do leta 2019 je bila zaposlena v SB Nova Gorica,  na Oddelku za rehabilitacijo.

Podiplomsko se je izobraževala na Univerzitetnem inštitutu za rehabilitacijo Gervasutta v Vidmu, v Italiji, na področju UZ diagnostike mišično-skeletnega sistema pa na Univerzitetni kliniki Genova pri prof. Martinolliju. Redno se izobražuje na evropskih tečajih na področju UZ diagnostike gibal.

Opravila je številna izobraževanja na področju manualne medicine, Cyriax ortopedske medicine in športne medicine. Opravljen ima evropski specialistični izpit za področje fizikalne in rehabilitacijske medicine in pridobljen certifikat EBFRM ( European Board of Physical and Rehabilitation medicine) o strokovni usposobljenosti v skladu z evropskimi standardi.

V letu 2017 je opravila izobraževanje ultrazvočne diagnostike pod okriljem Royal Society of Medicine v Londonu. Leta 2020 je pridobila diplomo posebnih znanj iz Športne medicine, pod okriljem Združenja za športno medicino Slovenije in Slovenskega zdravniškega društva. Leta 2023 je na Nizozemskem pridobila certifikat za izvajanje mini-invazivnih posegov na hrbtenici.