Storitve

Domov > Storitve > Ultrazvočno vodeno razbijanje kalcinacij v rami

Ultrazvočno vodeno razbijanje kalcinacij v rami

Pod kontrolo UZ punktiramo in razbijamo kalcinate v ramenskem sklepu.

Ultrazvočno vodeno odstranjevanje (razbijanje) kalcinata iz tetiv ramenskega sklepa ali strokovno imenovano UZ vodeno perkutano zdravljenje kalcinacij (barbotage), je učinkovit, varen in v svetu uveljavljen postopek zdravljenja kalcinacij, predvsem, ko z drugimi, manj invazivnimi metodami kot so zdravila in fizioterapija, nismo uspešni.
Gre za mini-invaziven postopek, ki ga delamo v lokalni anesteziji, v sterilnih pogojih.
Zdravnik pod UZ kontrolo uvede iglo v kalcinat v rami, ga na več mestih punktira, nato izpira, dokler ne odstrani večji del kalcinata. Učinkovitost posega je odvisna od velikosti kalcinata, faze, v kateri se nahaja kalcinat in še nekaterih drugih dejavnikov, pri večini bolnikov pa se doseže pomembno izboljšanje.
Prvi dan po posegu svetujemo protibolečinsko tableto in hlajenje rame, 4 - 6 tednov izogibanje težkemu fizičnemu delu z roko, normalne aktivnosti so dovoljene.

Pogosta vprašanja
Ali je postopek varen?
Gre za varen postopek, zapleti so večinoma redki in prehodni ( bolečina, rdečina, hematom, oteklina..), od resnejših zapletov obstaja sicer možnost infekcije ali alergijske reakcije, kar je zelo redko.

Ali je postopek boleč?
Postopek je lahko boleč, uporabljamo lokalni anestetik, s katerim bolečino čimbolj ublažimo.


Ali je postopek učinkovit?
Gre za zelo učinkovit postopek, s katerim lahko povsem odpravimo težave pri 70 - 90% ljudi.

Kaj, če postopek ni učinkovit?
Pri večini bolnikov uspemo s postopkom v večji meri odpraviti težave, v kolikor do tega ne pride, se lahko čez 6 tednov odločimo za ponovitev postopka, lahko pa bolnika napotimo še na dodatno fizioterapijo.